Historie

I 1978 startede aflastningsinstitutionen Lundø med 9 pladser til børn og unge i alderen fra 0-18 år i en gammel villa i Tårnby. Målgruppen var børn og unge med fysisk og eller psykisk funktionsnedsættelse.

Aflastningen ændrede i disse år karakter. Tidligere var børnene på meget lange aflastningsophold, nogle gange langt væk hjemmefra. Nu kunne børnene komme på korte ophold helt ned til en enkelt overnatning, hvis det var familiens behov. Børnene tog hver dag af sted fra aflastningen til deres almindelige dagtilbud og de bevarede deres kendte dagligdag.

I 1995 rykkede Lundø til Skovlunde og blev udvidet til 16 pladser til børn og unge. I 1998 blev Lundø udvidet med 9 pladser, som lå i Gentofte. Den 1. januar 2003 blev børne- og voksenaflastning samlet under én fælles administration hørende til Lundø, som dermed blev udvidet til 36 pladser. Nu fordelt med 24 pladser i Gentofte til børn og unge og 12 pladser i Skovlunde til voksne.

Den 1. januar 2007 medførte Strukturreformen, at børne- og voksenaflastningen igen administrativt blev adskilt. På grund af geografisk beliggenhed i 2 kommuner betød det, at børneaflastningen overgik til Gentofte Kommune og voksenaflastningen til Ballerup Kommune.

Lundø har gennem alle årene oplevet at børnene og de unge har haft stor glæde af hinanden. De har dannet venskaber på tværs af alder og handicap. De unge har øvet sig på at være væk fra familien i et miljø, der ligner det, som mange unge vil møde, når de flytter hjemmefra.