Mad og måltidspolitik

Skriv din tekst her...

Mad er en vigtig del af vores liv - af dansk kultur og ikke mindst livsvigtigt. Mad har også en stor betydning for det enkelte menneskes trivsel. Med det udgangspunkt, har vi formuleret en fælles holdning til mad og måltider på Lundø.

Maden
Vi spiser frisk hjemmelavet mad, der er afpasset efter årstiden - gerne dansk og økologisk.

Maden giver både smags- og synsmæssige oplevelser og den bliver serveret, så den ser indbydende ud.

Nogle børn og unge på Lundø har udfordringer med konsistens og smag. Andre har udfordringer med appetitregulering og spiser enten for meget eller for lidt. Andre igen spiser enten ensidigt eller varieret.

Alle børn og unge på Lundø har krav på at få energirigtig mad, som passer præcis til deres behov.

Vi tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens officielle kostråd til institutioner:
• Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
• Spis frugt og mange grønsager
• Spis mere fisk
• Vælg fuldkorn, magert kød, magert kødpålæg og magre mejeriprodukter
• Spis mindre sukker, salt og mættet fedt
• Drik vand

Måltidet
De voksne omkring bordet har ansvar for at skabe en positiv og hyggelig stemning omkring maden og måltidet. Det vigtigste er, at alle børn får spist mad på deres egne præmisser. Måltidet er en del af vores arbejde med selvstændighed og sociale relationer. Vi er derfor nærværende voksne, der taler med børnene om det, som de er optaget af, støtter børnene i at skabe relationer på tværs og i at være så selvstændige som muligt omkring måltidet.